Uludağ Üniversitesi, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksek Okulu, Mesleki ve Teknik Eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen 2023 Yılı Cevher Hibe Programı kapsamında, mali destek programına 53 şehirden, 102 farklı proje arasında hazırladığı Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği yakalıyoruz projesi destek almaya hak kazanmıştı. Proje ile ilgili dün Orhangazi MYO’da bir sunum gerçekleştirildi.
Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Koray Aki tarafından sunulan ve destek almaya hak kazanan “Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz” isimli proje ile öğrencilerin aldığı eğitimin niteliğini geliştirerek mesleki eğitimin öğrenciler için çekim merkezi olmasını sağlayacak, gelişen teknolojiyi kullanabilecek, kendini günün şartlarına göre yenileyebilen, nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek elemanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Proje ile ilgili okulda sunum yapıldı
Proje ile ilgili olarak dün Orhangazi MYO’da bir sunum gerçekleşti. Belediye Başkan yardımcısı Aydın Sancar, MYO Müdürü Prof.Dr.Yahya Ulusoy, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ile öğretim üyeleri ve öğretim görevlilerinin katıldığı tanıtım programında projeyi yürüten MYO Öğretim görevlisi Koray Aki tarafından katılımcılara destek alacak olan proje ile ilgili bilgi aktardı. Koray Aki, sanal ve artırılmış gerçeklik artık her alanda kullanılmakta ve özellikle mesleklerdeki dezavantajlı bireylerin işgücüne kazandırılması, iş güvenliğinin alınması ve iş kazalarının önüne geçilmesine katkı sağlamaktadır. Meslek Yüksekokulları ve meslek liselerinden yetişen bireylerin dijital teknolojinin gelişimine katkı sağlaması ve değişimin temelden başlaması için nitelikli işgücünün oluşması için mesleki eğitime önem verilmelidir. İş dünyası ve mesleklerdeki değişimle ortaya çıkan Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik gibi yöntemlerin ve araçların eğitim kurumlarına entegrasyonunu sağlayacak yeni müfredat ve eğitim yapılarının oluşturulması ve uygulanması planlanmaktadır. Proje ortağı Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaygın etki oluşturulmasına ve müfredat oluşturulmasına destek verecektir. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Asil Çelik San. Tic. A.Ş., DÖKTAŞ Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. ve AKA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. iştirakçi olarak projeye destek verecektir dedi. Koray Aki, 12 ay sürecek olan projenin toplam proje bütçesi 899.952TL olup, bütçenin 600.000 TL’si Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından fonlanacak ve geri kalan bütçe iştirakçiler tarafından karşılanacağını da belirterek, günümüzde iş dünyasında yaşanan hızlı değişim, bireylerin mesleki beceriler kadar temel becerilere sahip olmalarını da gerekli kılmaktadır. Bu beceriler, bireylerin daha uzun süreyle çalışma hayatında kalmalarına, iş yaşamında verimliliklerinin artmasına ve değişken iş ve yaşam koşullarına daha hızlı uyum sağlamalarına imkân vermektedir. Bu çerçevede bireylerin, mesleki becerilerin yanında iş yaşamının gerektirdiği temel becerilere sahip olması, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından önem arz etmektedir. Gerçekleştirilecek proje ile işgücü piyasası ile eğitim sistemi arasındaki bağın güçlendirilmesi ve nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir ifadelerine yer verdi.
GENEL
25 Mart 2023GÜNDEM
25 Mart 2023GÜNDEM
25 Mart 2023GENEL
25 Mart 2023GENEL
25 Mart 2023VİDEO GALERİ
25 Mart 2023GÜNDEM
25 Mart 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı ve çerez yönetimini inceleyebilirsiniz.